śniadanko

owsianka na mleku,

cząstki jabłka

chleb gospodarski,

pasta z zielonego groszku i fety,

zielony ogórek, kiełki

herbatka malinowa

chleb warzywny,

pasta z makreli z twarogiem,

kiszony ogórek,

herbatka malina-lipa

chleb mieszany z otrębami,

masło,

plaster polędwicy z indyka,

sałata, pomidor,

mleko

chleb żytni,

pasta z ciecierzycy,

papryka, kiełki,

herbatka melisa-gruszka

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, szynką drobiową, papryką i pieczarkami,

herbatka pokrzywowa

budyń z kaszy jaglanej z wiórkami kokosowymi i mlekiem kokosowym,

cząstki mandarynek

kisiel o smaku brzoskwiniowym z siemieniem lnianym, tartą marchewką i jabłkami

kaszka kukurydziana z daktylami i musem malinowym

sałatka owocowa z mandarynką, marchewką, jabłkiem, gruszką, bananem z sosem jogurtowym

obiadek

zupa barszcz biały z jajkiem,

makaron z sosem serowym,

fasolka szparagowa

zupa pomidorowa z makaronem,

duszony kotlet drobiowy w sosie własnym,

kasza jęczmienna,

surówka z zielonego ogórka, kiszonego ogórka i zielonej cebulki

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty,

pulpety z indyka z cukinią i marchewką,

ryż,

sos pomidorowy,

kapusta pekińska z warzywami

zupa ogórkowa,

pieczony kotlecik jajeczno-kalafiorowy,

ziemniaki,

marchewka z jabłkkiem

zupa jarzynowa z fasolką szparagową,

smażona ryba morska,

ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej i marchewki

obiadek maluszkowy

 

 

 

 

 

podwieczorek

marchewka w słupkach,

cząstki gruszek

cząstki banana i winogron z amarantusem ekspandowanym i jogurtem naturalnym

płatki orkiszowe z rodzynkami i musem truskawkowym

talerz warzyw:

zielony ogórek, seler naciowy, marchewka, papryka,

sos jogurtowy z czosnkiem

płatki jaglane z jagodami goji i musem wieloowocowym