śniadanko

chleb mieszany,

pasta z zielonego groszku,

żółty ser, pomidor

herbatka malina-mango

chleb mieszany, masło,

salami, sałata,

zielony ogórek,

herbatka melisa z gruszą

chleb żytni,

twarożek ze szczypiorkiem

i rzodkiewką,

herbatka malinowa

owsianka na mleku

chleb mieszany z otrębami,

pasztet drobiowy,

kiszony ogórek,

herbatka malna-owoce leśne

drugie śniadanko

kisiel o smaku malinowym z lnem i tartym jabłkiem

sałatka owocowa

płatki jaglane z musem owocowym i granatem

tosty pełnoziarniste z żółtym serem i tuńczykiem

herbatka pokrzywowa

brzoskwinie ciasteczkowe

obiadek

zupa sherka z pestkami dyni,

gulasz z indyka z warzywami,

sos bezglutenowy,

ryż,

sałatka z ogórków z cebulką białą i zieloną,

 

zupa dyniowa z grzankami,

jajko gotowane w sosie koperkowo-jogurtowym,

ziemniaki,

buraczki gotowane z cebulką,

 

 

 

 

 

 

zupa kukurydziana z makaronem pszennym,

filet z kurczaka pieczony w pesto

z szuszonych pomidorów i bazylii,

ryż z groszkiem,

sałatka z ogórków kiszonych i oliwek,

 

 

 

 

zupa-krem pomidorowa z pestkami dyni,

racuchy orkiszowo-jaglane z jabłkiem i sosem truskawkowym,

zupa koperkowa z kaszą jaglaną i jarzynami,

pulpety rybno-cukiniowe,

ziemniaki młode z koperkiem,

surówka z kapusty młodej i kiszonej i pora,

 

 

obiadek maluszkowy

cielęcinka w buraczkach z jarzynkami i ryżem potrawka z indyka z marchewką i kaszą jęczmienną kurczak z kaszą gryczaną i fasolką szparagową filet z łososia z pomidorami i kaszą jaglaną królik z brokułami marchewką i kaszą kukurydzianą

podwieczorek

koktajl truskawkowy na maślance

płatki ryżowe z rodzynkami i jabłkiem

marchewka z jabłkiem tarta

arbuz kasza manna na mleku z sokiem malinowym