śniadanko

płatki kukurydziane na mleku,

cząstki jabłek z żurawiną

chleb mieszany z otrębami,

pasta ze słonecznika,

pomidor, kiełki,

herbatka malina-jeżyna

chleb graham,

pasta twarogowa ze szprotkami,

ogórek kiszony,

herbatka malina-żurawina

chleb warzywny,

masło,

plaster polędwicy z indyka,

sałata, zielony ogórek,

mleko

chleb żytni,

pasta z białej fasoli,

papryka w słupkach,

herbatka malinowa

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, salami, papryką i pieczarkami,

herbatka truskawka-mango

koktajl truskawkowy na maślance z wanilią

ksiel o smaku brzoskwiniowym z siemieniem lnianym, tartą marchewką i jabłkami

pudding chia z mlekiem owsianym i musem malinowym

świeże owoce:

kiwi, madarynka, jabłko, gruszka, banan

obiadek

zupa krem - brokułowa,

pieczony ryż z jabłkiem i cynamonem,

sos waniliowy,

masło

zupa barszcz biały ze śmietanką,

ziemniaki,

pieczone sznycle z indyka z duszoną cebulką,

marchewka z jabłkiem

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakiami,

kasza pęczak,

pieczeń ze schabu w sosie śliwkowym,

buraczki

zupa soczewicowa z czerwonej soczewicy,

naleśniki z dżemem owocowym,

jogurt naturalny

zupa jarzynowa ze śmietaną,

smażona ryba morska,

ziemniaki,

surówka z kiszonej kapusty

obiadek maluszkowy

 

 

 

 

 

podwieczorek

warzywa do chrupania:

zielony ogórek, seler naciowy, marchewka, papryka,

sos jogurtowy z koperkiem

tarte jabłko i cząstki gruszki z amarantusem, cynamonem i jogurtem naturalnym

kasza manna na mleku z rodzynkami i musem jabłkowo-marchewkowym

kanapka z twarożkiem i zielonym ogórkiem,

herbatka melisa-gruszka

płatki żytnie z daktylami i musem wieloowocowym