śniadanko

 

Płatki kukurydziane 

na mleku,

cząstki banana

 

chelb żytni,

pasta twarogowa

ze szprotkami i cebulką,

kiszony ogórek,

herbatka truskawkowo-mango

 

 

chleb mieszany z otrębami,

pasta z czerwonej fasoli,

zielony ogórek, kiełki,

herbatka pokrzywowa

 

 

chleb warzywny,

masło, plaster polędwicy

z indyka, pomidor,

kiełki, mleko

 

 

 

chleb gospodarski,

pasta z zielonego

groszku i fety,

czerwona papryka, 

zielony ogórek,

herbatka malina-żurawina

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste

z żółtym serem,

salami, papryką

i pieczarkami,

herbatka malinowa

 

galaretka o smaku

truskawkowym

z cząstkami mandarynki i jabłka

 

pudding chia

a mlekiem owsianym

i musem malinowym

 

budyń truskawkowy z

kaszy jaglanej z 

jogurtem naturalnym

 

mix owocowy:

kiwi, jabłko,

gruszka, banan,

winogrona w cząstach

obiadek

 

soczewicowa z jarzynami

ryż z koktajlem 

owocowym

 

 

rosół z jarzynami i

makaronem

kaszą jęczmienną

zraz z indyka z ogórkiem

kiszonym

buraczki pieczone

 

 

pomidorowa z jarzynami

i ryżem

ziemniaki, duszona marchewka z

masłem, kotlet z kurczaka panierowany

 

ogórkowa ze smietaną i

jarzynami

makaron

sos pomidorowo-warzywny

z bazylią

ser żółty tarty

 

 

barszcz czerwony z 

jarzynami zabielany

ziemniaki

kotlet jajeczno-kalafiorowy

fasolka szparagowa

podwieczorek

płatki gryczane

z rodzynkami

i musem bananowo-

malinowym

 

płatki żytnie

z cząstkami gruszki

i musem owocowym

 

tarte jabłko i 

czątki gruszki,

amarantus ekspandowany,

z cynamonem i jogurtem naturalnym

 

talerz warzyw:

zielony ogórek,

seler naciowy,

marchew, papryka,

sos jogurtowy

z koperkiem

 

kanapka

z żółtym serem

i zielonym ogórkiem

herbata pokrzywowa