śniadanko

 

 

płatki kukurydziane

na mleku,

cząstki jabłek

chleb mieszany z otrębami,

pasta twarogowa

ze szprotkami,

ogórek kiszony, 

herbatka malinowa

 

chleb z siemieniem lnianym,

pasta z brokuła i fety,

zielony ogórek, kiełki,

herbatka owocowa

 

 

 

drugie śniadanko

 

 

 

 

tosty pełnoziarniste

z żółtym serem,

salami, papryką

i pieczarkami,

herbatka porzeczkowa

budyń z kaszy jaglanej

z truskawkami

i mleczkiem kokosowym

kasza manna

na mleku

z tartym jabłkiem

i rodzynkami

 

obiadek

 

 

 

soczewicowa

ryż z jabłkiem, dynią,

brzoskwinią i jogurtem

naturalnym

 

 

grysikowa na rosole

jako na twardo w sosie

śmietankowym

ziemniaki

marchewka z groszkiem

 

żurek maślankowy z 

ziemniakami

pierogi ruskie

jogurt naturalny

podwieczorek

 

 

 

mix warzyw:

zielony ogórek,

seler naciowy,

marchewka, papryka,

sos jogurtowy

z koperkiem

 

kasza kuskus

z jogurtem naturalnym

i winogronami

 

marchewka w słupkach,

cząstki gruszki

banana i śliwek,

wafel ryżowy