śniadanko

 

owsianka 

na mleku,

cząstki melona

rodzynki

 

chleb gospodarski,

pasta z czerwonej fasoli,

zielony ogorek,

kiełki,

herbatka malinowa

 

chleb z siemieniem lniaym,

pasta twarogowa

z tuńczykiem i cebulką,

kiszony ogórek,

herbatka malina-jeżyna

 

chleb żytni,

masło,

plaster polędwicy

z indyka,

sałata, pomidor,

mleko

 

 

 

chleb mieszany z otrębami,

pasta z zielonego

groszku i fety,

zielony ogórek

 

 

drugie śniadanko

 

tosty pełnoziarniste

z żółtym serem, szynką drobiową,

papryką i pieczarkami

herbatka owoce leśne

 

koktajl truskawkowy

na maślance

z wanilią

 

kaszka kuskus 

z jogurtem naturalnym

truskawkami, malinami

i borówkami

 

budyń z kaszy jaglanej

z wiórkami kokosowymi

i mleczkiem kokosowym,

borówki amerykańskie

 

sałatka owocowa

z arbuza, borówek,

jabłek, nektaryn,

śliwek

obiadek

 

brokułowa z grysikiem

makaron

sos pomidorowo-

soczewicowy z warzywami

i ziołami

żółty ser

 

 

rosól z jarzynami

ziemniaki

kalafior ekspandowany

sos jogurtowy

 

 

pomidorowa z ryżem

kasza jęczmienna

roladka drobiowa z sosem

i żółtym serem kiszony ogórek

 

 

 

ryżowa na rosole z

koperkiem

ryż w sosie jogurtowym z 

wiśniami gotowanymi

 

kalafiorowa

pierogi ruskie polane

masłem

jogurt naturalny

 

podwieczorek

 

warzywa do chrupania:

kalarepka, zielony ogórek,

seler naciowy,

marchewka, papryka,

sos jogurtowy

z czosnkiem

 

kasza manna

na mleku

z suszoną morwą

cząstkami

brzoskwini i jabłek

 

 

arbuz w kawałkach

wafel ryżowy

 

tarte jabłko

z kawałkami winogron,

amarantus ekspandowany

z jogurtem naturalnym

 

kanapka

z twarożkiem

i rzodkiewką

herbatka malina-żurawina