śniadanko

chleb z siemieniem lnianym,

plaster szynki drobiowej,

sałata, pomidor,

mleko

chleb graham,

pasta ze słonecznika,

plaster żółtego sera,

papryka

herbatka pkrzywowa

chleb żytni,

pasta twarogowa z łososiem i koperkiem,

kiszony ogórek,

herbatka truskawka-mango

owsianka na mleku,

cząstki winogron

chleb warzywny,

pasta z ciecierzycy,

czerwona papryka, kiełki,

herbatka melisa-gruszka

drugie śniadanko

kaszka kukurydziana z żurawiną i musem bananowo-truskawkowym

galaretka o smaku owoców leśnych z talarkami bananowymi i cząstkami mandarynek

budyń z kaszy jaglanej z wiórkami kokosowymi i mleczkiem owsianym,

cząstki gruszek z rodzynkami

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, szynką drobiową, papryką i pieczarkami,

herbatka malina-jeżyna

świeże owoce:

banan, ananas, jabłko, mandarynka z kleksem jogurtu naturalnego

obiadek

zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami,

makaron

z sosem brokułowo-śmietanowym

zupa barszcz ukraiński z fasolką i jarzynami,

ryż,

potrawka z indyka z warzywami

zupa ogórkowa zabielana z jarzynami,

ziemniaki,

kotlecik jajaeczno-kalafiorowy,

marchewka z jabłkiem

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami i jarzynami,

makaron

z sosem owocowo-jogurtowym

zupa żurek,

smażona ryba morska,

ziemniaki,

surówka z kapsuty kiszonej

obiadek maluszkowy

 

 

 

 

 

podwieczorek

kanapka z twarożkiem i rzodkiewką,

herbatka malinowa

tarte jabłko i cząstki gruszki z amarantusem, cynamonem i jogurtem naturalnym

płatki orkiszowe z suszoną morwą i musem jabłkowo-marchewkowym

warzywa do chrupania:

zielony ogórek, seler naciowy, marchewka, papryka,

sos jogurtowy z czosnkiem

płatki jaglane z daktylami i musem wieloowocowym