śniadanko

 

chleb żytni,

pasta twarogowa ze szprotkami,

ogórek kiszony,

herbatka melisa-gruszka

płatki kukurydziane z mlekiem,

cząstki banana

chleb warzywny,

pasta z białej fasoli,

papryka w słupkach,

herbatka truskawka-mango

chleb gospodarski

twarożek z koperkiem, czosnkiem,

pomidor, kiełki

herbatka malina-jeżyna

drugie śniadanko

 

koktajl owsiany na mleku ryżowo-sojowym z gruszką

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, pieczarkami, papryką,

herbatka pokrzywowa

galaretka o smaku ananasowym z cząstkami pomarańczy

sałatka owocowa z kiwi, jabłkiem, marchewką, mandarynką i bananem

obiadek

 

zupa kalafiorowa z jarzynami,

kopytka z sosem pomidorowym

zupa pomidorowa z jaglanką i jarzynami, śmietana,

potrawka drobiowo-warzywna, duszona,

ryż

zupa ogórkowa z jarzynami,

makaron z sosem bolońskim,

ser żółty tarty

zupa jarzynowa,

ryba morska pieczona,

ziemniaki,

surówka z kiszonej kapusty

obiadek maluszkowy

 

polędwica z indyka w bukiecie jarzyn z czerwoną soczewicą

filet z kurczaka ze szpinakiem, kaszą jaglaną i koperkiem

delikatny schab z buraczkami, ziemniakami i tartym jabłkiem

filet z dorsza z kaszą orkiszową, brokułami i czosnkiem

podwieczorek

 

kaszka kukurydziana z rodzynkami i tartym jabłkiem

warzywa do chrupania: zielony ogórek, seler naciowy, marchewka, mix papryk w słupkach

płatki jaglane z suszoną morwą i musem jabłkowo-bananowym

płatki gryczane na mleku z jagodami goji i musem marchewkowo-jabłkowym