śniadanko

 

Owsianka na mleku,

cząstki melona

 

chleb graham,

masło,

plaster szynki drobiowej,

sałata, pomidor,

mleko

 

chleb mieszany z otrębami,

pasta z bialej fasoli,

papryka

i zielony ogórek,

herbatka malina-żurawina

 

chleb gospodarski,

pasta twarogowa

ze szprotkami,

ogórek kiszony,

herbatka truskawka-mango

 

 

 

chleb warzywny,

pasta ze słonecznika,

papryka, zielony ogórek,

herbatka pokrzywowa

 

 

drugie śniadanko

 

tosty pełnozirniste

z żóltym serem, szynką

drobiową, papryką

i pieczarkami,

herbata malina-żurawina

 

 

swieże owoce:

winogrono, arbuz,

jabłko,

truskawki,

banan

 

budyń z kaszy jaglanej

z wiórkami kokosowymi

i mleczkiem sojowym,

cząstki winogron

 

koktajl z siemieniem

lnianym na mleku

owsianym

z gruszką

 

kasza manna

z jagodami goji

i musem marchewkowo-

jabłkowym

obiadek

 

krupnik z mięsem indyka

makaron z sosem serowym

i ziarnami słonecznika

 

 

barszcz ukraiński z fasolką

gulasz z indyka

z marchewką i cebulą

kasza jęczmienna, brokuł

 

 

kalafiorowa z kaszą jaglaną

ryż,

kurczak w sosie śmietanowym

buraczki

 

 

 

rosół z jarzynami i grysikiem

ziemniaki

gołabki bez zawijania

w sosie pomidorowym z

wieprzowiną i warzywami

 

pomidorowa z ryżem

pierogi ruskie

jogurt naturalny

 

 

podwieczorek

 

płatki jaglane

z daktylami

i musem 

wieloowocowym

 

płatki orkiszowe

z suszoną morwą

i musem jabłkowo-

cynamonowym

 

 

 

tarte jabłko

i cząstki winogron

z amarantusem, cynamonem

i jogurtem naturalnym

 

płatki ryżowe

na mleku

z musem bananowo-malinowym

 

miź warzyw:

zielony ogórek,

seler naciowy,

marchewka, papryka,

sos jogurtowy

z czosnkiem