śniadanko

płatki kukurydziane na mleku,

cząstki gruszek

chleb graham,

pasta z zielonego groszku i fety,

czerwona papryka, zielony ogórek,

herbatka malina-żurawina

chleb z siemieniem lnianym,

pasta twarogowa z łososiem i koperkiem,

kiszony ogórek,

herbatka truskawka-mango

chleb żytni,

masło,

plaster szynki drobiowej,

sałata, pomidor,

mleko

chleb warzywny,

pasta z białej fasoli,

zielony ogórek, kiełki,

herbatka malina-jeżyna

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, salami, papryką i pieczarkami,

herbatka pokrzywowa

koktajl z siemieniem lnianym na mleku ryżowym z malinami

kasza manna na mleku z tartym jabłkiem i cynamonem

kisiel o smaku brzoskwiniowym z siemieniem lnianym, tartą marchewką i jabłkiem

świeże owoce:

jabłko, śliwka barzoskwinia, banan z jogurtem naturalnym

obiadek

zupa krem jarzynowa,

makaron pszenny,

sos pomidorowy z mięsem z indyka

zupa grysikowa z jarzynami,

gulasz z indyka z marchewką,

kasza orkiszowa,

kapusta na gęsto

zupa ogórkowa z jarzynami i śmietaną,

kotlet paryski z kurczaka,

ziemniaki,

marchewka gotowana

zupa rosół z jarzynami i makaronem pszennym,

knedle z nadzieniem owocowym,

masło,

jogurt naturalny

zupa barszcz z jarzynami i fasolką,

pieczona ryba morska,

ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej

obiadek maluszkowy

 

 

 

 

 

podwieczorek

talerz warzyw:

zielony ogórek, seler naciowy, kalarepka, marchewka, papryka,

sos jogurtowy z koperkiem

cząstki banana i borówki amerykańskie z amarantusem ekspandowanym i jogurtem naturalnym

płatki ryżowe na mleku z musem bananowo-truskawkowym

kanapka z twarożkiem i zielonym ogórkiem,

herbatka melisa-gruszka

płatki orkiszowe z cząstkami winogron