śniadanko

płatki kukurydziane z mlekiem,

cząstki banana

chleb warzywny,

pasta z ciecierzycy,

zielony ogórek, kiełki,

herbatka malina-jeżyna

chleb z siemieniem lnianym,

pasta z makreli z twarogiem,

kiszony ogórek,

herbatka melisa-gruszka

 

chleb żytni,

pasta z białej fasoli,

pomidor, kiełki,

mleko

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, salami, pieczarkami i papryką,

herbatka truskawka-mango

mix owocowy:

truskawki, banan, jabłko, mandarynka, winogrono

z jogurtem naturalnym

galaretka o smaku agrestowym z talarkami bananowymi i cząstkami jabłek

 

koktajl owsiany na mleku sojowym z gruszką

obiadek

zupa kalafiorowa z jarzynami,

kopytka gotowane z sasem pomidorowym,

kiszony ogórek

 

rosół z jarzynami i makaronem,

pulpety z indyka i cukinii pieczone w sosie własnym,

ziemniaki,

buraki gotowane

zupa pomidorowa z jaglanką i jarzynami, śmietana,

duszona potrawka warzywno-drobiowa,

ryż

 

zupa jarzynowa z fasolką szparagową,

ryba morska pieczona,

ziemniaki,

surówka kiszonej kapusty

obiadek maluszkowy

schab z burakami, ziemniakami i tartym jabłkiem

cielęcina z kaszą jaglaną, brokułami i koperkiem

filet z kurczaka z jarzynami, lnem, czosnkiem i kaszą jęczmienną

 

wołowina ze szpinakiem, żółtkiem i kaszą gryczaną

podwieczorek

talerz warzyw:

zielony ogórek, kalarepka, seler naciowy, marchewka, mix papryk,

sos jogurtowy z koperkiem

płatki gryczane na mleku z jagodami goji i musem malinowym

pudding chia z mlekiem kokosowym i musem truskawkowym

 

płatki jaglane z żurawiną i musem owocowym