śniadanko

Płatki kukurydziane

na mleku,

cząstki jabłek

chleb żytni,

twarożek z czosnkiem,

czerwona papryka,

herbatka truskawka-mango

chleb gospodarski,

pasta z makreli

z twarożkiem,

kiszony ogórek,

herbatka gruszka

chleb mieszany z otrębami

masło,

plaster polędwicy

z indyka,

sałata, pomidor

mleko

 

chleb z siemiem lnianym,

masło,

plaster żółtego sera,

zielony ogórek, sałata,

herbatka malina-żurawina

 

 

 

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste

z żółtym serem,

salami, papryką

i pieczarkami,

herbatka pokrzywowa

 

budyń z kaszy jaglanej

z wiórkami kokosowymi,

jpgurtem naturanym 

i bananem

 

płatki ryżowe na mleku

z czastkami pomarańczy

i musem 

marchewkowo-jabłkowym

kisiel z siemienia lnianego

z tartą marchewką

jabłkiem i cynamonem

świeże owoce:

jabłko, banan, kiwi

gruszka, mandarynka

 

obiadek

krupnik z jarzynami

makaron z sosem

bolońskim i żółtym 

serem

barszcz czerwony z

jarzynami

pulpet drobiowy w sosie

ryż

fasolka szparagowa

gotowana

rsół z zacierką i 

jarzynami

ziemniaki

kotlet z kurczaka w cieście

naleśnikowym

marchewka z groszkiem

 

 

ogórkowa z ziemniakami

i śmietanką

ryż z jabłkiem i jogurtem

naturalnym

 

brokulowa

ziemniaki

paluszki rybne z dorsza

surówka

podwieczorek

mix warzyw:

seler naciowy,

zielony ogórek,

marchewka, papryka,

sos jogurtowy z koperkiem

 

płatki gryszane

z owocami goji

i cząstkami

mandarynki

kasza kukurydziana

z rodzyankami

cząstkami gruszki

i musem wieloowocowym

 

galaretka o smaku

cytrynowym

z cząstami

winogron i jabłek

kanapka

z twarożkiem z rzodkiewką

czerwona papryka

herbatka malina-żurawina