śniadanko

owsianka na mleku

z jabłkiem i jagodami goji

chleb z siemieniem lnianym,

pasta z makreli z twarogiem,

kiszony ogórek,

herbatka malinowa

chleb warzywny,

pasta ze słonecznika,

papryka w słupkach,

herbatka malina-żurawina

chleb graham,

masło,

plaster polędwicy z indyka,

kiełki, pomidor,

mleko

chleb żytni,

twarożek z rzodkiewką,

zielony ogórek, kiełki,

herbatka melisa-gruszka

drugie śniadanko

tosty pełnoziarniste z żółtym serem, szynką drobiową, papryką i pieczarkami,

herbatka truskawka-mango

kisiel o smaku cytrynowym z siemieniem lnianym, tartą marchewką i jabłkiem

koktajl z siemieniem lnianym na mleku ryżowym,

wafel ryżowy

budyń truskawkowy z kaszy jaglanej z mleczkiem kokosowym

sałatka owocowa z jabłkiem, marchewką, arbuzem, brzoskwinią i borówką amerykańską

obiadek

zupa brokułowa krem,

buchty nadziewane malinami, gotowane na parze z sosem jogurtowo-malinowym

rosół z makaronem,

gulasz indyczy, gotowany w sosie,

kasza pęczak,

marchewka gotowana

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną,

kotlet mielony z indyka pieczony,

sos pieczeniowy,

ryż z groszkiem,

surówka z młodych ogórków z jogurtem

zupa z fasolki szparagowej z jarzynami,

makaron gotowany,

sos boloński jarski,

ser żółty tarty

zupa kalafiorowa,

ryba morska smażona w cieście,

ziemniaki,

surówka z kiszonej kapusty z włoszczyzną

obiadek maluszkowy

schab z burakami, ziemniakami i tartym jabłkiem i kaszą jaglaną

cielęcina z kaszą jaglaną, brokułami i koperkiem

filet z kurczaka z jarzynami, lnem, czosnkiem i kaszą jęczmienną

 

 

wołowina ze szpinakiem, żółtkiem i kaszą gryczaną

podwieczorek

warzywa do chrupania:

seler naciowy, zielony ogórek, marchewka, papryka w słupkach

płatki żytnie z malinami

cząstki brzoskwiń i banana z amarantusem ekspandowanym i jogurtem naturalnym

kasza manna na mleku z borówkami

płatki jaglane z cząstkami nektaryn i musem owocowym